UE cere exceptarea permanentă de la taxele vamale impuse de Donald Trump

Postat la 01 mai 2018 67 afişări

Uniunea Europeană trebuie să fie exceptată permanent de la taxele vamale speciale impuse de Administraţia SUA la importurile de oţel şi aluminiu, solicită Comisia Europeană, avertizând că "incertitudinea" generată de măsurile preşedintelui Donald Trump afectează companiile europene.

UE cere exceptarea permanentă de la taxele vamale impuse de Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a invocat prevederile unei legi comerciale din anul 1962 pentru a impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, pentru protejarea producătorilor americani. Casa Albă a anunţat luni prelungirea până la 1 iunie a excepţiilor temporare de la aceste taxe în relaţia cu Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul. Au fost semnate acorduri permanente de exceptare cu Argentina, Australia şi Brazilia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.