Ieşirea CEO-ului Whatsapp din conducerea Facebook l-ar putea costa 1 miliard de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 01 mai 2018 282 afişări

Ieşirea lui Jan Koum, CEO-ul Whatsapp, din Facebook Inc. s-ar putea dovedi a fi una costisitoarea. O plecare rapidă l-ar putea împiedica pe Koum să primească acţiuni în cadrul reţelei de socializare în valoare de 1 miliard de dolari, scrie Bloomberg.

Ieşirea CEO-ului Whatsapp din conducerea Facebook l-ar putea costa 1 miliard de dolari

Şeful Whatsapp, serviciul de mesagerie ce a fost cumpărat de Facebook în urmă cu câţiva ani, a anunţat luni într-un mesaj pe Facebook că a decis să părăsească compania. Anunţul vine înainte de cele trei date în care erau eliberate acţiunile restricţionate pe care acesta le avea la Facebook, în valoare de 22 de miliarde de dolari. Koum a primit aceste acţiuni restricţionate în urma achiziţiei Whatsapp de către Facebook în 2014. Atunci el a primit 24,9 milioane de acţiuni care au fost eliberate treptat şi urma să primească ultimele acţiuni la finalul anului 2018. El urma să primească o tranşă la mijlocul lunii mai, alta la mijlocul lunii august şi ultima în noiembrie.

Aşadar, dacă el pleacă acum înseamnă că renunţă la 5,8 milioane de acţiuni în valoare de 997 milioane de dolari (la preţul de luni, 30 aprilie). Facebook nu a comentat în legătură cu plecarea lui Koum.

Washington Post a scris că Koum pleacă din Facebook deoarece nu a fost de acord cu strategia companiei şi plănuieşte să părăsească şi boardul Facebook. Al doilea fondator al Whatsapp, Brian Acton, a părăsit recent compania şi a pornit o campanie prin care îndemna oamenii să-şi şteargă conturile de Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.