Ucraina cere ca ONU să organizeze o sesiune specială privind războiul cu Rusia

Autor: Mediafax Postat la 09 mai 2022 36 afişări

Ucraina cere ca ONU să organizeze o sesiune specială privind războiul cu Rusia

Ucraina a cerut Consiliului ONU pentru Drepturile Omului să organizeze o sesiune specială privind conflictul cu Rusia, potrivit unui document citat de agenţia de presă Reuters.

Kievul a menţionat necesitatea ca organismul să analizeze situaţia „în continuă deteriorare" din Ucraina, inclusiv informaţiile privind victimele numeroase din oraşul portuar Mariupol din sudul ţării.

„Situaţia actuală necesită atenţia urgentă a Consiliului, având în vedere rapoartele recente privind crime de război şi încălcări pe scară largă în oraşul Bucea şi în alte zone eliberate ale ţării şi rapoartele continue privind victimele în masă din oraşul Mariupol", a anunţat Evghenia Filipenko, ambasadorul Ucrainei la ONU.

Documentul emis pe 9 mai a fost semnat de 55 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
ucraina,
razboi,
organizare,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.