UBS şi Credit Suisse se opun ideii unei asocieri forţate, în ciuda planurilor guvernamentale. Analiştii susţin că problemele Credit Suisse s-ar putea încheia odată cu preluarea acesteia

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 17 martie 2023 19 afişări

UBS şi Credit Suisse se opun ideii unei asocieri forţate, în ciuda planurilor guvernamentale. Analiştii susţin că problemele Credit Suisse s-ar putea încheia odată cu preluarea acesteia

UBS Group AG şi Credit Suisse Group AG se opun unei combinaţii forţate, chiar dacă planificarea unui scenariu pentru o asociere orchestrată de guvern continuă, potrivit unor persoane direct implicate în problemă, scrie Bloomberg.

UBS ar prefera să se concentreze pe propria strategie de sine stătătoare şi este reticentă în a-şi asuma riscurile legate de Credit Suisse, potrivit persoanelor în cauză, a căror identitate s-a cerut a nu fi dezvăluită, întrucât deliberările sunt private. 

Credit Suisse a stopat joi o prăbuşire a încrederii investitorilor după ce a obţinut o linie de credit de 50 de miliarde de franci (54 de miliarde de dolari) de la Banca Naţională a Elveţiei. Rezolvarea situaţiei a venit după ce creditorul elveţian a apelat la autorităţi pentru o demonstraţie publică de susţinere în urma unei prăbuşiri fără precedent a acţiunilor. 

Atât UBS, cât şi Credit Suisse văd o preluare ca pe o potenţială măsură de ultimă instanţă, au declarat persoanele menţionate. Guvernul şi creditorii parcurg o întreagă gamă de scenarii şi rămâne de văzut ce măsuri suplimentare vor fi luate în afară de sprijinul pentru lichidităţi.

Analiştii de la JPMorgan Chase & Co. conduşi de Kian Abouhossein se numără printre cei care spun că este foarte probabil ca problemele Credit Suisse să se încheie odată cu preluarea acesteia, probabil de către UBS. O asociere cu rivalul său mai mare a fost, de asemenea, una dintre opţiunile discutate recent între Credit Suisse şi autorităţile elveţiene, potrivit surselor citate. 

Analiştii de la Keefe, Bruyette & Woods au declarat într-o notă că, după sprijinul pentru lichiditate, noile măsuri îi mai dau băncii timp, dar o fragmentare a afacerilor este cea mai probabilă soluţie. Credit Suisse ar putea să urmărească o rupere a creditorului, cu afacerea de gestionare a averilor mergând la UBS sau la un alt cumpărător, unitatea elveţiană fiind separată ca o nouă entitate, iar operaţiunile de gestionare a activelor şi cele de investiţii bancare fiind cedate sau separate. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credit,
credit suisse,
ubs,
asociere,
afaceri,
autoritati,
banca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.