Uber dă în judecată oraşul New York pentru că vrea să plafoneze permanent numărul de licenţe de ride-sharing ce pot fi emise

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 februarie 2019 104 afişări

Uber dă în judecată oraşul New York pentru că vrea să plafoneze permanent numărul de licenţe de ride-sharing ce pot fi emise

Uber dă în judecată oraşul New York din cauza unei limite temporare impuse de autorităţi asupra numărului de licenţe noi ce pot fi emise pentru companiile de ridehailing, potrivit CNN.

Autorităţile au impus temporar limita pentur a decongestiona traficul, însă oficialii companiei acuză autorităţile că vor să stabilească permanent această limaită.

În cadrul plângerii formulate de Uber la Curtea Supremă a statului New York, Uber cere oraşului să îndepărteze plafonul pentru a continua să adauge licenţe noi pe străzile oraşului, în conformitate cu cererea.

În luna august, autorităţile au aprobat un pachet de legi care vrea să limiteze numărul de maşini de ride-sharing care activeaqză pe străzile oraşului, şi le-a cerut companiilor precum Uber şi Lyft să plătească un anumit salariu minim şoferilor.

Această plafonare trebuia iniţial să dureze doar un an pentru a reduce congestionarea traficului, însă Uber acuză primăria că nu ia în calcul şi celelalte motive pentru starea agravată a traficului.

Uber susţine că primarul Bill de Blasio vrea să facă transforme această plafonare într-una permanentă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impunere,
limitare,
new york,
judecare,
masini,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.