Trezoreria SUA: Congresul "se joacă cu focul". SUA ar putea intra pentru prima dată în incapacitate de plată

Postat la 07 octombrie 2013 26 afişări

Congresul trebuie să crească limita de îndatorare a SUA înainte ca aceasta să fie atinsă la 17 octombrie, altfel Statele Unite vor intra în default pentru prima dată în istoria ţării, a declarat secretarul Trezoreriei, Jacob Lew, adăugând că legislativul "se joacă cu focul" prelungind negocierile.

Trezoreria SUA: Congresul "se joacă cu focul". SUA ar putea intra pentru prima dată în incapacitate de plată

 Trezoreria estimează că va epuiza până la 17 octombrie măsurile excepţionale folosite pentru a amâna atingerea plafonului de îndatorare, în prezent de 16.700 de miliarde de dolari.

"Congresul se joacă cu focul. (...) Dacă statul american, pentru prima dată în istorie, alege să nu-şi plătească datoriile la timp, ne vom afla în default. Nu există nicio variantă pentru a preveni intrarea în default dacă nu avem suficienţi bani pentru a plăti facturile", a declarat oficialul american pentru postul CNN, preluat de Bloomberg.

Trezoreria SUA va rămâne cu lichidităţi de circa 30 de miliarde de dolari după data de 17 octombrie, insuficiente pentru a acoperi cheltuielile, care ajung la 60 de miliarde de dolari în zilele următoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trezoreria-sua-congresul-se-joaca-cu-focul-sua-ar-putea-intra-pentru-prima-data-in-incapacitate-de-plata-11470473
11470473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.