GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Chinga deficitului bugetar strânge din nou

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 06 octombrie 2013 216 afişări

Linia de atac deschisă la Pro TV de preşedintele Băsescu contra Guvernului a fost explicitată de Elena Udrea, care a prezis că România "se îndreaptă spre un dezastru" din cauza colectării slabe a veniturilor la buget şi a faptului că încasările au crescut mai încet decât cheltuielile (4,4% faţă de 4,8% pe primele opt luni).

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Chinga deficitului bugetar strânge din nou

Dincolo de politică, problema e însă reală, încasările slabe ţinând de creşterea economică modestă, de absorbţia înceată a fondurilor UE şi de reorganizarea ANAF, notează economiştii Raiffeisen. Pe baza experienţei anilor trecuţi, de creştere a deficitului bugetar în T4, aceştia cred că va fi nevoie de un control foarte strict al cheltuielilor pentru ca România să se încadreze în ţinta de 2,3% din PIB.

"Cel mai mic deficit din T4 s-a înregistrat în 2012, pe seama unei reduceri drastice a investiţiilor, însă o nouă reducere n-ar mai oferi acum suficientă marjă de acţiune, ţinând seama de nivelul lor deja scăzut", arată analiştii băncii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-chinga-deficitului-bugetar-strange-din-nou-11463446
11463446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.