Libra Internet Bank a lansat trei produse de credit pentru fermieri

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 06 octombrie 2013 176 afişări

Libra Internet Bank a lansat în această săptămână trei noi tipuri de credite agricole, destinate atât activităţii curente, cât şi investiţiilor din ferme de cultură mare, legumicultură, vii şi livezi, creşterea animalelor.

Libra Internet Bank a lansat trei produse de credit pentru fermieri

Prin creditul agricol Gospodar, banca acordă fermierilor finanţări pentru activitatea curentă sau investiţii, garantate prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau FNGCIMM. Restituirea creditului se poate face pe o perioadă de până la 60 luni.

Creditul Hotar este un credit multifuncţional garantat cu teren agricol. Fermierii pot să utilizeze banii pentru a cumpăra terenuri agricole ori pentru alte investiţii (maşini şi utilaje agricole, instalaţii de irigaţii, silozuri şi spaţii de depozitare, solarii, alte ferme), restituindu-i în maximum 180 de luni, sau pot să îşi finanţeze activitatea curentă a fermei, cu rambursare in maximum 84 de luni.

Pentru fermierii care lucrează o suprafaţă agricolă de minimum 500 ha, Libra Internet Bank a lansat linia de credit AgriVIP pentru finanţarea capitalului de lucru. Fermierul poate utiliza linia de credit prin trageri şi rambursări pe toată perioada creditării, în limita plafonului aprobat. La sfârşitul perioadei de creditare, fermierul poate restitui integral sumele datorate sau poate opta pentru prelungirea facilităţii. Perioada creditării poate fi de până la 12 luni, cu posibilitate de prelungire, în functie de momentul în care banca oferă finanţarea şi de perioada recoltei.

"Ajutăm fermierii să primească bani pentru lucrările agricole şi achiziţia de utilaje sau terenuri agricole, pe care îi pot restitui pe baza unui plan stabilit cu banca, în rate sezoniere pe perioada recoltei şi rate 0 în alte luni ale anului. Specialiştii băncii sunt oameni cu experienţă în finanţarea agriculturii şi chiar absolvenţi de facultăţi cu profil agricol", a declarat Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank.

De asemenea, pentru agricultorii care solicită fonduri europene, banca acordă consultanţă şi cofinanţare pentru partea nerambursabilă necesară efectuării cheltuielilor eligibile până la rambursarea banilor de la Autoritatea de Management, pentru finanţarea contribuţiei proprii a beneficiarului sau pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile.

Libra, o bancă de talie mică, controlată de grupul de investiţii New Century Holdings, a încheiat anul 2012 cu active de aproape 684 mil. lei şi un profit net de aproape 6 mil. lei. După prima jumătate a anului în curs, activele băncii au crescut la 857 mil. lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/libra-internet-bank-a-lansat-trei-produse-de-credit-pentru-fermieri-11463541
11463541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.