Apple deţine un dolar din zece ai companiilor americane

Autor: Andrei Cîrchelan Postat la 06 octombrie 2013 69 afişări

Lichidităţile deţinute de gigantul american Apple în prezent, în sumă de 147 miliarde dolari, reprezintă 10% din toţi banii lichizi ai companiilor din Statele Unite ale Americii, comparativ cu 9,5% la sfârşitul anului 2012.

Apple deţine un dolar din zece ai companiilor americane

Suma totală deţinută de companiile americane în bani lichizi la sfârşitul lui iunie anul curent era de 1.480 mld. dolari, în creştere cu 2% faţă de recordul anterior, de 1.450 mld. dolari, înregsitrat la sfârşitul anului 2012, potrivit unui sondaj Moody’s Investors Services, citat de CNBC.

Sondajul a utilizat date de la 1.067 companii nefinanciare din SUA.

Sectorul IT din SUA este cel mai bogat din punctul de vedere al lichidităţilor. Aici cei mai mari jucători din punctul de vedere al lichidităţilor, Apple, Microsoft, Google şi Cisco, deţin împreună 329 mld. dolari. Apple însă are de două ori mai multe economii decât cele 77 mld. dolari ale Microsoft.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
apple,
lichiditati,
microsoft,
google,
cisco,
moody's,
it&c
/actualitate/apple-detine-un-dolar-din-zece-ai-companiilor-americane-11463581
11463581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.