Trei jucători din mediul de afaceri local şi-au unit forţele pentru a pune bazele primului grup românesc dedicat sprijinirii companiilor în încercarea acestora de a-şi maximiza valoarea de business în orice etapă a „vieţii"

Autor: Andra Stroe Postat la 30 ianuarie 2020 116 afişări

Trei jucători din mediul de afaceri local şi-au unit forţele pentru a pune bazele primului grup românesc dedicat sprijinirii companiilor în încercarea acestora de a-şi maximiza valoarea de business în orice etapă a „vieţii"

Pentru a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viaţa unei companii, trei jucători din mediul de afaceri românesc: CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, ROCA, prima soluţie de consolidare a IMM-urilor româneşti care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil, şi ROCA X, un proiect destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie s-au reunit pentru a pune bazele Impetum Group, care aduce la un loc capital, management şi servicii.

În prezent, Impetum Group activează prin intermediul a patru piloni - doi pentru investiţii, unul pentru management şi unul pentru servicii, are o echipă de 160 de specialişti, dintre care 35 de manageri seniori, deţine la activ 1.000 de proiecte gestionate de companiile sale, o valoare a patrimoniului administrat până în momentul de faţă de 650 de milioane de euro, un capital de 40 de milioane de euro, 10 filiale în ţară şi un birou internaţional, în Cipru.

Într-o economie fragilă, în care 0,1% din totalul companiilor româneşti produc 40% din cifra de afaceri la nivel naţional, în timp ce 95% produc doar 20% din totaul cifrei de afaceri, iar impactul tehnologiei în dezvoltarea companiilor este încă la un nivel incipient, Impetum Group îşi propune să devină un hub de resurse, care maximizează valoarea de business, spun reprezentanţii businessului. Impetum Group va face acest lucru prin reunirea de: business knowledge specific pentru fiecare din cele 3 etape din viaţa unei companii (startup, criză de creştere, distress); capital; sinergii şi cross-uri între business-uri complementare; precum şi o comunitate de manageri şi antreprenori dornici să participe activ la consolidarea culturii antreprenoriale din România. Cu o abordare integrată şi integrală, pe întregul lanţ al unei afaceri, experţii Impetum Group vor evalua în timp real nevoile fiecărui business, le vor încadra într-o tipologie, apoi vor identifica şi implementa concret soluţia adecvată, folosind toate resursele din hub.

Dacă în prezent deţine un capital de 40 de milioane de euro, reprezentanţii grupului şi-au propus să tripleze valoarea acestuia în următorii 5 ani. Coordonarea Impetum Group va fi asigurată de membrii fondatori ai companiilor partenere, a căror expertiză în aproape toate domeniile de business le oferă o înţelegere aprofundată a mediului de afaceri naţional şi experienţa necesară pentru a avea un impact pozitiv asupra acestuia.

Cele trei branduri reunite sub identitatea noului grup îşi vor păstra profilurile de activitate distincte, adresând şi oferind soluţii pentru nevoi de business complementare, din zonele de startup, scale-up şi distress.

În paralel cu activitatea sa de business, pentru că România are nevoie de lideri în business, Impetum Group îşi propune să contribuie activ şi la consolidarea culturii antreprenoriale şi de management din ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
companii,
grup,
valoare,
etapa,
mediul de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.