Sănătatea dă în clocot. Piaţa serviciilor medicale a dat nouă tranzacţii de peste 5 mil. euro fiecare în 2019, dublu faţă de anul anterior. În ultimii cinci ani au fost 24 de achiziţii de astfel de dimensiuni

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 30 ianuarie 2020 106 afişări

Pe piaţa de sănătate din România s-au semnat anul trecut nouă tranzacţii de peste 5 mil. euro, de două ori mai multe faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de Deloitte, la solicitarea ZF.

Sănătatea dă în clocot. Piaţa serviciilor medicale a dat nouă tranzacţii de peste 5 mil. euro fiecare în 2019, dublu faţă de anul anterior. În ultimii cinci ani au fost 24 de achiziţii de astfel de dimensiuni

Pe piaţa de sănătate din România s-au semnat anul trecut nouă tranzacţii de peste 5 mil. euro, de două ori mai multe faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de Deloitte, la solicitarea ZF. Deloitte include doar tranzacţiile de peste 5 mil. euro.

Piaţa de sănătate se află pe locul doi în topul sectoarelor cu cele mai multe tranzacţii, după imobiliare.

„Vedem câteva reţele mari care confirmă prin tranzacţii dorinţa de a fi prezenţi în fiecare oraş mare, iar, pe lângă investiţiile greenfield, oportunităţile de achiziţie rămân semnificative în perioada următoare. De asemenea, vedem noi jucători din zona medicală care au atras atenţia investitorilor de private equity şi pentru care traseul de dezvoltare presupune continuarea inves­tiţiilor“, a spus Ioana Filipescu Stamboli, partener corporate finance, Deloitte România.

În ultimii cinci ani au fost 24 de tranzacţii de peste 5 mil. euro în valoare, potrivit datelor companiei de consultanţă şi audit Deloitte.

În ultimii ani, jucătorii de la vârful piaţei private de sănătate s-au întrecut în achiziţii, principala ţintă a marilor operatori privaţi fiind clinicile de talie mică sau medie. Aceste unităţi, fondate de obicei de medici care au plecat din sistemul de stat, vin cu o bază deja formată de pacienţi, mai ales în oraşele mici.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.