Transgaz anunţă că fiecare acţionar va primi 15 acţiuni gratuite la 1 acţiune deţinută, în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social cu 1,7 miliarde lei

Autor: Roxana Rosu Postat la 26 aprilie 2023 35 afişări

Transgaz anunţă că fiecare acţionar va primi 15 acţiuni gratuite la 1 acţiune deţinută, în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social cu 1,7 miliarde lei

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) anunţă că fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor la data de 3 mai 2023 i se vor aloca un număr de 15 acţiuni gratuite la 1 acţiune deţinută, în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social cu 1,7 miliarde lei, aprobată la AGA din 7 decembrie 2022.

Acţiunile oferite fără o contraprestaţie în bani acţionarilor societăţii nu modifică cotele de deţinere ale acestora.

Acţionarii au aprobat în decembrie majorarea capitalului social prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anilor financiari anteriori în valoare de 1,76 miliarde lei, la valoarea de 1,88 miliarde lei, prin emisiunea a 176.607.660 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 10 lei/acţiune.

Data de înregistrare aprobată de AGEA pentru identificarea acţionarilor este 03 mai 2023.

”Majorarea de capital se va realiza pentru susţinerea activităţi curente a societăţii. Totodată, efectuarea unei astfel de operaţiuni readuce compania în atenţia publicului şi a investitorilor datorită numărului mare de acţiuni disponibile la tranzacţionare, fapt ce va determina o creştere a lichidităţii pe bursă a acţiunilor SNTGN Transgaz ”, se precizează în anunţul publicat miercuri la BVB.

Compania are 3,9 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,5% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului. Acţiunile TGN înregistrează o creştere de 21%  de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 46 mil. lei, arată datele BVB.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
actionari,
actiuni,
miliarde,
aprobare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.