Tineri manageri de top 2018: Răzvan Nica, director general, BuildGreen

Autor: Andra Stroe Postat la 20 iulie 2018 369 afişări

Tineri manageri de top 2018: Răzvan Nica, director general, BuildGreen

Am ajuns să lucrez în domeniul sustenabilităţii construcţiilor oarecum printr-o conjunctură favorabilă”, spune Răzvan Nica, antreprenorul care a înfiinţat în urmă cu opt ani BuildGreen. Firma, care are zece angajaţi, este acum liderul pieţei locale de consultanţă în domeniul proiectării, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile din România.

Despre parcursul său în carieră, antreprenorul spune că a lucrat vreme de patru ani în cadrul companiei de consultanţă şi inginerie Tebodin, având responsabilităţi în gestionarea financiară a proiectelor, activitate destul de apropiată de pregătirea sa economic-financiară. În 2007 a început activitatea de manager de proiect la Cascade Group, unde a avut responsabilităţi în coordonarea procesului de implementare a cerinţelor de sustenabilitate şi suport în certificarea BREEAM, activitate total atipică şi unică în România la acea vreme. „În 2010, am luat decizia de a porni pe cont propriu, fondând BuildGreen, singura companie din România cu activitate exclusiv în domeniul sustenabilităţii în construcţii.”

2017, povesteşte antreprenorul, a adus pe piaţă câteva premiere în domeniul sustenabilităţii: anul a debutat cu obţinerea primului certificat LEED Platinum din România, obţinut pentru proiectul Globalworth Tower, şi s-a încheiat cu obţinerea celui de-al doilea certificat similar, pentru proiectul The Bridge, cu un scor superior celui dintâi. „De asemenea, am reuşit să obţinem certificarea BREEAM pentru întreg portofoliul NEPI Rockcastle, acesta însemnând peste 25 de proprietăţi, nu doar pe teritoriul României, dar şi în regiune.”

Răzvan Nica îşi doreşte ca şi pe termen lung să fie în continuare implicat în proiectele BuildGreen, „dar şi să ne extindem activitatea cât mai mult la nivel regional şi european şi să avem mai multe birouri regionale pentru a putea gestiona eficient portofoliul de proiecte. Domeniul sustenabilităţii este unul în continuă dezvoltare”.


39 de ani  

director general   

BuildGreen

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.