Tineri manageri de top 2018: George Precup, director general, E.ON Servicii Clienţi

Autor: Ioana Matei Postat la 15 iulie 2018 822 afişări

Tineri manageri de top 2018: George Precup, director general, E.ON Servicii Clienţi

George Precup deţine, de anul trecut, funcţia de director general al companiei E.ON Servicii Clienţi, parte a grupului E.ON. Aceasta este responsabilă de activităţile de facturare şi încasare, de relaţionarea cu clienţii, precum şi de soluţionarea cererilor şi sesizărilor primite din partea acestora. E.ON Servicii Clienţi are aproximativ 500 de angajaţi şi gestionează un portofoliu de peste 3 milioane de clienţi.

George Precup a absolvit Facultatea de Ştiinţe şi Litere, specializarea Istorie şi Limba Engleză, în 2000 şi Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune, în 2005, la Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş. În perioada 2006-2010 a fost managerul proiectului de implementare a unui nou sistem de facturare şi gestiune a clienţilor, E.ON fiind una dintre primele companii din România care au implementat sistemul SAP.

În 2010 a preluat rolul de director adjunct al diviziei vânzări clienţi business şi rezidenţiali la E.ON Energie România; în 2013, odată cu înfiinţarea companiei E.ON Servicii Clienţi, a fost cooptat în echipa de management, iniţial ca director general adjunct, apoi ca director general. Printre cele mai dificile momente din cariera sa de până acum se află închiderea financiară după prima lună de funcţionare a noului sistem de facturare, în toamna lui 2006: „Am descoperit o eroare care a blocat o mare parte din datele financiare”. Sistemul gestiona aproximativ 90% din veniturile companiei, iar presiunea era, potrivit lui, imensă. „Am adunat toată echipa, colegi şi consultanţi, ne-am închis trei zile şi trei nopţi într-o încăpere şi nu a plecat nimeni până când nu am găsit eroarea şi am refăcut transferul.”

În ceea ce priveşte planurile sale pe termen lung, spune: „Toate lucrurile din jurul nostru au o dinamică accelerată, ceea ce face dificilă o predicţie exactă. Mi-aş dori în schimb ca peste zece ani să am aceeaşi dorinţă de căutare, de învăţare şi să stăpânesc tot mai bine secretele care compun echilibrul nostru în viaţă”.


40 de ani  

director general   

E.ON Servicii Clienţi

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.