Tineri manageri de top 2018: Costin Stan, director general, AutoEco.ro

Autor: Florin Casota Postat la 06 august 2018 628 afişări

Tineri manageri de top 2018: Costin Stan, director general, AutoEco.ro

La doar 21 de ani, Costin Stan a deschis un magazin online de piese auto, „fără să am experienţa în domeniul pieselor auto şi fără să ştiu prea bine ce este un magazin online”.

A studiat piaţa şi magazinele online, dar şi offline, precum şi plusurile şi minusurile acestora. Apoi, în 2014, a deschis service-ul auto. „Mi-am dedicat doi ani pentru deschiderea, organizarea şi supravegherea acestui atelier, în tot acest timp neglijând puţin magazinul online, lucru pe care acum nu l-aş mai face.”

Acum, AutoEco are o cifră de afaceri de 3 milioane de euro în 2017; Costin Stan se ocupă de dezvoltarea magazinului şi spune că este implicat direct în activităţile magazinului. „Fac achiziţiile de marfă, analizez fluxul de marfă şi cerinţele clienţilor. Sunt şeful de service al atelierului auto.”  În prezent, el coordonează o echipă de 50 de angajaţi, dintre care 25 sunt în departamentul de vânzări. „AutoEco.ro a crescut foarte mult în percepţia clienţilor ca un magazin de piese auto care oferă, pe lângă produse, şi consultanţă de specialitate în domeniul auto.”

El povesteşte că momentul cel mai dificil a fost deschiderea service-ului auto şi gestionarea celor două ramuri ale businessului AutoEco. În acelaşi timp, el este mândru că a reuşit să ducă ambele componente ale businessului la un nivel de calitate mai mare decât al competitorilor săi.


30 de ani 

director general  

AutoEco.ro (Motoreco Parts SRL)

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.