Tineri manageri de top 2018: Bogdan Florea, director marcă Volkswagen Autoturisme, Porsche România

Autor: Florin Casota Postat la 08 august 2018 466 afişări

Tineri manageri de top 2018: Bogdan Florea, director marcă Volkswagen Autoturisme, Porsche România

Bogdan Florea conduce operaţiunile de vânzări ale mărcii Volkswagen Autoturisme în România. El conduce o echipă de patru persoane şi alte opt persoane îi raportează indirect, cu toţii având un impact asupra activităţii de 24 de distribuitori şi celor 100 de vânzători din reţeaua Volkswagen România.

România este o piaţă importantă pentru producătorul german de automobile, fiind a treia ca importanţă din Uniunea Europeană, iar în 2017 „am vândut 15.000 de maşini noi marca Volkswagen şi am reuşit să contribuim la creşterea rentabilităţii distribuitorilor noştri până la o medie de peste 2% dacă ne raportăm la rentabilitatea comercială”.

Bogdan Florea a pornit iniţial pe drumul informaticii, însă, într-un final, a ales ingineria economică în detrimentul electronicii. Apoi s-a angajat la Porsche România încă din timpul facultăţii, iar în 2010 a preluat funcţia de director marcă Volkswagen Autoturisme. „În poziţia pe care o ocup este nevoie să anticipezi, să adopţi soluţii de minimalizare a riscurilor, să identifici oportunităţi şi să acţionezi.”

Pentru el, în afară de obiective şi cifre, cea mai mare satisfacţie a simţit-o atunci când proiectele iniţiate pe plan local au fost date exemple de bune practici sau „chiar preluate de colegii din sediul central”.

Unde se vede peste 10 ani? „Nu-mi place să fac pariuri pe termen lung. Cred că mi-aş dori să fac în continuare ceea

ce-mi place, să am la fel de multă curiozitate, exigenţă şi dorinţă de a face lucrurile să se întâmple.”


37 de ani  

director marcă Volkswagen Autoturisme  

Porsche România

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.