Tineri manageri de top 2018: Anemari Ionescu, head of business&platform solutions, Atos

Autor: Ioana Matei Postat la 09 august 2018 475 afişări

Tineri manageri de top 2018: Anemari Ionescu, head of business&platform solutions, Atos

Anemari Ionescu s-a alăturat echipei Atos în octombrie 2015 ca head of technology în divizia de business & platform solutions, funcţie din care coordonează 55 de angajaţi. În mai 2017 a preluat conducerea departamentului şi ocupă poziţia de head of business & platform solutions, având în responsabilitate operaţiunile Atos pe piaţa locală.

Cu o licenţă în drept, Anemari Ionescu a ales ca după absolvirea facultăţii să profeseze în industria de IT, alăturându-se echipei de vânzări din Bitdefender. De altfel, ea descrie decizia de a renunţa la visul unei cariere în domeniul juridic drept cel mai dificil moment din parcursul profesional. „Am studiat dreptul, fiind convinsă că menirea mea este să fiu judecător. După un an de lucru în administraţia publică, am decis să pun punct şi să pornesc într-o nouă călătorie, într-un mediu complet nou, zona de securitate IT”, spune ea. A acumulat o experienţă de aproape 15 ani în vânzări directe şi indirecte de produse şi servicii IT în zona clienţilor companii, atât către sectorul privat (companii precum Microsoft, Xerox sau Telekom), cât şi către sectorul public.

De evoluţia lui Ionescu se leagă şi perioada în care a practicat sport de performanţă: este multiplă campioană naţională la tenis de masă, individual, dublu fete şi dublu mixt; a făcut parte din lotul olimpic şi a reprezentat România la Campionatele Europene din 1994. „Dacă mă uit în urmă, îmi dau seama că sportul de performanţă m-a ajutat să iau o decizie atât de dificilă la momentul respectiv, pentru că am avut convingerea că odată ce am fost numărul 1 în această ţară mulţi ani, nimeni nu mă poate împiedica să reuşesc orice îmi propun pe partea profesională în orice domeniu.”

În ceea ce priveşte planurile ei pe termen lung, acestea vizează dezvoltarea carierei tot în domeniul IT. „Este dificil de imaginat industria IT peste 10 ani, sunt schimbări masive de tehnologii disruptive în fiecare an. Îmi doresc mult să continuu drumul început în IT şi sper să evoluez într-o organizaţie la nivel regional sau, de ce nu, global. Sunt convinsă că industria IT va avea un impact major în următorii ani în modelarea tuturor celorlalte industrii.”


37 de ani  

head of business & platform solutions   

Atos

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.