Tineri manageri de top 2018: Andra Stanciu, channel business support manager, Xerox CITG, Xerox

Autor: Florin Casota Postat la 14 august 2018 335 afişări

Tineri manageri de top 2018: Andra Stanciu, channel business support manager, Xerox CITG, Xerox

Andra Stanciu este responsabilă pentru cifra de afaceri pe echipamentele şi consumabilele Xerox A4 din cele opt ţări din regiunea CITG. Rolul ei se referă la realizarea strategiei de piaţă şi a activităţilor de marketing, cât şi la implementarea şi gestionarea proiectelor necesare dezvoltării operaţiunilor locale. Lucrează cu oameni cu naţionalităţi şi culturi diferite, coordonând echipele de vânzări şi marketing din cele opt ţări ale regiunii.

Ea şi-a început cariera la compania de distribuţie IT Tornado Sistems pe un post de junior sales representative, ocupându-se de un portofoliu de companii revânzătoare de IT din ţară. După trei ani, a preluat rolul de product manager în noua companie rezultată din fuziunea dintre Tornado Sistems şi RHS Company. Peste alţi trei ani a trecut în cadrul Xerox pe o poziţie în departamentul de vânzări indirecte; în 2016 a preluat rolul de channel manager, iar din martie 2018 ocupă poziţia actuală.

„Consider că am avut un parcurs ascendent, trecând prin toate etapele care îi sunt utile unui tânăr profesionist pentru a pune bazele unui set de cunoştinţe şi experienţe necesare construirii unei cariere solide. În toate aceste etape am avut şansa să lucrez cu oameni pasionaţi”, spune ea.

Andra Stanciu consideră că momentul cel mai dificil din cariera sa a fost trecerea de la statutul de angajat la cel de manager. „Cred că orice manager îşi aduce aminte de primul rol de conducere pe care l-a avut, greşelile de începător pe care le-a făcut, dar şi primele satisfacţii care vin odată cu încrederea crescută a echipei, cu primele rezultate obţinute în noua formulă şi cu momentele de impas depăşite prin efort comun.”

Absolventă a Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu şi a unui master în psihologia resurselor umane, Andra Stanciu se vede şi în viitor tot în cadrul Xerox, „acceptând şi mai multe provocări şi gestionând în continuare echipe multiculturale sau, de ce nu, chiar gestionând o întreagă operaţiune”.


35 de ani  

channel business support manager, Xerox CITG (Central & Eastern Europe, Israel, Turkey & Greece )  

Xerox

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.