Google urmăreşte utilizatorii chiar dacă aceştia au dezactivat istoricul serviciilor de localizare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 august 2018 2094 afişări

Google urmăreşte utilizatorii chiar dacă aceştia au dezactivat istoricul serviciilor de localizare

De cele mai multe ori utilizatorii aleg să dezactiveze opţiunea numită „Location History” de pe telefon în încercarea de a-şi păstra intimitatea şi de a limita datele pe care le colectează giganţii hi-tech. Cu toate acestea, o investigaţie arată că Google continuă să urmărească mişcările utilizatorilor, potrivit Mashable.

O investigaţie realizată de Associated Press, publicată luni, arată mai multe servicii Google continuă să urmărească locaţia utilizatorilor atât în cazul iPhone-ului cât şi în cazul telefoanelor cu Android, indiferent dacă aceştia au dezactivat opţiunea de stocare a istoricului locaţiilor sau nu.

Când un utilizator foloseşte un serviciu precum Google Maps, Google cere acces la la datele cu privire la locaţie din telefon. Când utilizatorul acceptă această condiţie, permite practic aplicaţiei Google Maps să înregistreze istoricul locaţiilor.

Pe pagina de ajutor tehnic a Google, la opţiunea Location History, compania spune că „Îţi poţi opri Location History oricând. Cu acesta oprit, locurile în are mergi nu mai sunt stocate”. Cu toate acestea, investigaţia AP a descoperit că nu este adevărat.

Sunt câteva exemple de cazuri în care aplicaţiile Google îţi stochează locaţia chiar dacă opţiunea Location History este oprită, precum actualizările de vreme sau motorul de căutare Google care stochează locaţia atunci când utilizaţi creşterea.

În cadrul unei declaraţii către AP, Google a explicat că „sunt mai multe moduri diferite în care Google ar putea utiliza locaţia pentru a îmbunătăţi experienţa oamenilor, precum Location History, Web and App Activity, şi prin serviciile de locaţie ale dispozitivului. Furnizăm descrieri clare ale acestor instrumente şi un controale robuse încât oamenii să le poate porni şi opri, şi să îşi şteargă istoricul oricând”.

Pentru a opri într-adevăr serviciile de locaţie pe iPhone-uri sau pe telefoanele de tip Android, Google le-a sugerat celor de la AP să utilizeze setările „Web and App Activity”. Aceste setări, unde locaţia este pornită „din fabrică”, controlează opţiunile pentru aplicaţiile şi serviciile conectate la contul Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
utilizatori,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.