Teroare în America de Sud: Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, a supravieţuit unui atentat cu drone explozive

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 august 2018 74 afişări

Teroare în America de Sud: Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, a supravieţuit unui atentat cu drone explozive

Nicolas Maduro, liderul Venezuelei, a supravieţuit unei aparante tentative de asasinare, potrivit The Independent.

Mai multe drone cu explozibil au zburat deasupra scenei pe care liderul îşi ţinea discursul, însă acestea au explodat înainte de a ajunge în dreptul preşedintelui.

Maduro, 55 ani, susţine că acest atentat a fost un complot pus la cale de „extrema dreaptă”.

Şapte persoane au fost rănite în urma incidentului, însă preşedintele a scăpat nevătămat, potrivit datelor transmise de guvernul din Venezuela.

„Aceasta a fost o tentativă de asasinat”, a transmis preşedintele după incident. „Astăzi au încercat să mă omoare”.

Ministrul Informaţiilor, Jorge Rodriguez, a transmis că incidentul a avut loc după ora 17.30, când Maduro ţinea un discurs pentru a celebra a 81 aniversare a Gardei Naţionale.

Şeful statului – care părea tulburat – spune că a văzut „un dispozitiv zburător” explodând şi a crezut că a început spectacolul de artificii.

Câteva secunde mai târziu, Maduro spune că a auzit  a doua explozie şi a început să se instaureze panica în mulţime.

Oamenii preşedintelui s-au grăbit să îl protejeze pe lider şi să îl extragă, iar preşedintele susţine că „extrema dreaptă”, lucrând cu oameni din Bogota şi Miami şi cu preşedintele columbian Juan Manuel Santos, se face responsabilă pentru atac.

„Sunt viu şi victorios”, a transmis el într-o adresă televizată. „Totul indică spre extrema dreaptă venezueleană în alianţă cu extrema dreaptă columbiană, iar numele Juan Manuel Santos este în spatele acestui atac”.

Preşedintele Maduro îşi pierde din susţinere şi îşi creează o opoziţie din ce în ce mai mare din cauza situaţiei economice în care a ajuns Venezuela, Fondul Monetar Internaţional estimând inflaţia ţării la 1.000.000% până la sfârşitul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
venezuela,
supravietuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.