Tarom: Niciun membru al echipajului nu rămâne singur în cabina de pilotaj

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 martie 2015 96 afişări

Politica Tarom este ca niciodată un membru al echipajului să nu rămână o singură persoană în cabina de pilotaj, informează un comunicat al companiei, în contextul accidentului aviatic care a implicat un aparat de zbor Germanwings.

Tarom: Niciun membru al echipajului nu rămâne singur în cabina de pilotaj

Manualul de Operaţiuni al companiei prevede instrucţiuni cu privire la accesul şi ieşirea din cabina de pilotaj în timpul zborului. Conform acestor instrucţiuni, politica TAROM este că niciodată nu rămâne o singură personă în cabina de pilotaj.

Daca un membru al echipajului de zbor părăseşte cabina în timpul zborului, acesta trebuie să solicite unui membru al echipajului de cabină să-l înlocuiască în cabină până la întoarcere, precizează comunicatul.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Potrivit procurorului din Marsilia, copilotul a refuzat să-i deschidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion.

                                                                                     

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tarom-niciun-membru-al-echipajului-nu-ramane-singur-in-cabina-de-pilotaj-14066985
14066985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.