Ţara din Europa unde numărul de infecţii a înregistrat cea mai mare creştere din ultimele cinci luni. Rata de incidenţă este de şase ori mai mare decât media europeană

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 septembrie 2020 230 afişări

Ţara din Europa unde numărul de infecţii a înregistrat cea mai mare creştere din ultimele cinci luni. Rata de incidenţă este de şase ori mai mare decât media europeană

Rata de incidenţă din Spania a ajuns la 221 de infecţii cu coronavirus per 100.000 de locuitori, aproape de şase ori peste media europeană, arată Datele Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Numărul de cazuri raportate pe 1 septembrie a sărit la 8.115, cea mai mare creştere zilnică de la sfârşitul lunii martie încoace, notează Euronews. Totuşi, numărul include şi cazurile confirmate prin intermediul testelor anticorpi COVID-19, care arată dacă o persoană a contactat virusul şi a reuşit să se vindece.

Autorităţile spaniole au raportat până acum 470.900 de cazuri şi 29.152 de decese cauzate de coronavirus. În ultimele şapte zile, au fost confirmate peste 50.000 de infecţii şi, raportându-ne la populaţie, virusul se răspândeşte mai repede decât în Statele Unite.

În ceea ce priveşte rata de incidenţă din ultimele două săptămâni, Franţa se clasează pe locul al doilea, cu 92,5 cazuri per suta de mii de locuitori.

Totodată, Institutul Robert Koch din Germania (RKI) subliniază faptul că transmiterea virusului de la tineri către grupurile vârstnice trebuie prevenită sub orice formă. În Spania, de când autorităţile au început să ridice restricţiile de circulaţie în luna iunie, evenimentele familiale, cluburile de noapte şi activităţile turistice au fost învinuite constant pentru reapariţia coronavirusului.

„Imediat după ce numărul de infecţii va creşte în rândul cetăţenilor vârstnici, spitalizările şi decesele vor creşte din nou”, spune RKI.

Între timp, Statele Unite au rămas cea mai afectată ţară, cu aproape 185.000 de morţi şi circa 6 milioane de cazuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
rata,
infectii,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.