Ţara care intră în cea mai gravă recesiune din toate timpurile din cauza pandemiei de Covid

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 ianuarie 2021 11219 afişări

Ţara care intră în cea mai gravă recesiune din toate timpurile din cauza pandemiei de Covid

Economia Singapore s-a contractat cu 5,8% în 2020, comparativ cu anul precedent, conform Ministerului Comerţului şi Industriei, citat de CNBC. 

Rezultatul este mai bun decât prognoza oficială care anticipa o contracţie anuală între 6% şi 6,5%, dar este în acelaşi timp cea mai gravă recesiune pe care economia a traversat-o.

În ultimul trimestru al anului trecut, economia din Singapore a scăzut cu 3,8% comparativ cu anul pecedent, o îmbunătăţire faţă de contracţia revizuită de 5,6% de la an la an în trimestrul trei, a spus ministerul.

Economia din Singapore, dependentă de comerţ, a fost lovită de o scădere a activităţii anul trecut, deoarece ţările au impus la nivel măsuri de blocare pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Conform estimărilor oficiale, industriile producătoare de mărfuri au crescut cu 3,3% comparativ cu anul precedent, producţia crescînd cu 9,5% de la an la an; sectorul construcţiilor a înregistrat al patrulea trimestru consecutiv de contracţie, dar scăderea de 28,5% de la un an la altul a fost mai bună decât cea a trimestrului anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
singapore,
economie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.