Ţara care aruncă în joc miliarde de dolari ca să le facă viaţa cetăţenilor mai uşoară

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 08 mai 2023 1285 afişări

Ţara care aruncă în joc miliarde de dolari ca să le facă viaţa cetăţenilor mai uşoară

Guvernul australian a declarat luni că se pregăteşte să acorde cetăţenilor un ajutor de 10 miliarde de dolari pe parcursul a patru ani, pentru a reduce costul vieţii pentru familii şi întreprinderi. Oficialii susţin că ajutorul financiar nu va alimenta inflaţia, scrie CNBC.

Planul de sprijin financiar al guvernului a fost conceput pentru a atenua în mod direct presiunile inflaţiei, care a scăzut în primul trimestru din 2023, dar care se află la 7%, maximul ultimilor 30 de ani.

„Piesa de rezistenţă a bugetului va fi un mecanism de reducere a costului vieţii care nu se va reflecta în inflaţie. Oamenii se află deja sub o presiune continuă, aşa că am gândit şi calibrat un plan prin care să ameliorăm problema costurilor crescute fără a hrăni inflaţia”, au declarat oficialii.

Cele mai recente măsuri de ajutor vin după ce guvernul a pus deoparte 7,63 miliarde de dolari pentru majorarea salariilor angajaţilor din health-care în următorii patru ani, anunţând în acelaşi timp o taxă suplimentară de 5% pe tutun şi o taxă suplimentară totală de 1,63 miliarde de dolari pentru producătorii de petrol şi gaze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
viata,
cetateni,
aruncare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.