Tânărul sibian care conduce o companie ce eliberează facturi de 2 mld. euro anual

Autor: Ioana Matei Postat la 11 august 2017 1078 afişări

Sibianul Radu Hasan a fondat, împreună cu asociaţii săi, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, firma Intelligent IT, prin care au dezvoltat soluţia de facturare Smart Bill, care se adresează persoanelor juridice, de la persoane fizice autorizate până la companii mari sau instituţii publice.

Tânărul sibian care conduce o companie ce eliberează facturi de 2 mld. euro anual

 Programul de facturare a ajuns să emită facturi cu o valoare care depăşeşte anual 2 miliarde de euro şi a atras şi interesul investitorilor – anul trecut, au primit 1 milion de euro de la Gecad Ventures (controlat de Radu Georgescu) şi Catalyst România(controlat de Marius Ghenea). „Încă din timpul facultăţii am fost ferm hotărâţi să avem firma noastră după ce vom absolvi, să fim propriii noştri stăpâni. Nu ştiam ce va face, însă ştiam că va fi ceva care să aibă legătură cu online-ul“, îşi descriau tinerii debutul aventurii antreprenoriale din perioada 2006-2007. Anul acesta, sibienii au lansat aplicaţia Smart Bill Conta, prima aplicaţie de contabilitate online care face legătura în timp real între antreprenori şi experţii contabili. Dezvoltarea aplicaţiei a durat aproximativ un an şi a fost susţinută de investiţia atrasă de anul trecut.

Printre realizările recente ale sibienilor se află şi câştigarea unui grant european de cercetare, în valoare de 600.000 de euro. Radu Hasan a absolvit Facultatea de Inginerie, profilul Calculatoare, din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Ideea dezvoltării Smart Bill i-a venit după ce s-a confruntat cu neplăcerile aduse de facturile tipizate. Uitându-se în urmă, la lucrurile pe care le-ar face diferit, Hasan spune că ar fi introdus mai repede plata unui abonament pentru soluţiile lor, pentru că au funcţionat mai mult timp pe bază de licenţe. Iar cel mai dificil aspect în businessul lor se leagă, la fel ca în majoritatea situaţiilor din IT, de relaţia cu angajaţii, recrutarea şi motivarea lor. „Majoritatea angajaţilor sunt din Sibiu, avem şi câţiva colegi care s-au mutat din alte oraşe; şi acolo piaţa este la fel: suprasaturată, cerere mult mai mare decât oferta. Avantajul nostru este că suntem o companie de produs, care dezvoltă ceva şi nu una de outsourcing; asta ne ajută să atragem un anumit tip de oameni - cu iniţiativă.” În perioada următoare, sibienii şi-au fixat un obiectiv ambiţios: „Deja am devenit unul dintre principalii jucători pe piaţa de software financiar-contabil şi ţinta noastră este ca în 2-3 ani să fim numărul 1; suntem convinşi că o să reuşim”, spune Radu Hasan.

RADU HASAN

34 DE ANI

COFONDATOR ŞI CEO INTELLIGENT IT

CIFRĂ DE AFACERI PREVIZIONATĂ PENTRU 2017: 1,5 MIL. EURO

NUMĂR DE ANGAJAŢI: ~ 50

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.