Taifunul Muifa: mai multe oraşe din China opresc avioanele, vapoarele şi trenurile

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 septembrie 2022 36 afişări

Taifunul Muifa: mai multe oraşe din China opresc avioanele, vapoarele şi trenurile

Autorităţile din China au ridicat, miercuri, la cel mai mare nivel, alerta de ciclon tropical, în timp ce taifunul Muifa se apropia de zona dens populată din jurul râului Yangtze. Shanghai şi alte oraşe au anulat activităţile din aeroporturi, gări şi porturi, potrivit Reuters. 

Toate zborurile de pe aeroporturile Pudong şi Hongqiao din Shanghai au fost anulate, în timp ce oraşul Hangzhou, situat la sud-vest de Shanghai, va întrerupe zborurile interne începând de miercuri seara.

Zborurile de pe aeroporturile din Zhoushan şi Ningbo, în provincia de coastă Zhejiang, au fost şi ele anulate, în timp ce centrul pentru nave, comun celor două oraşe, a suspendat temporar descărcarea şi încărcarea petrolului şi a ordonat petrolierelor să rămână la ancoră.

Delta Yangtze din estul Chinei este cea mai prosperă regiune a ţării, Shanghai fiind capitala financiară şi comercială a naţiunii, iar oraşele învecinate importante centre industriale. Portul Ningbo-Zhoushan şi portul Shanghai se numără printre cele mai aglomerate din lume.

Autorităţile din Shanghai au emis un avertisment prin care i-au anunţat pe locuitori că se aşteaptă rafale de vânt şi ploi abundente până joi. Oraşul de 25 de milioane de locuitori a luat mai multe măsuri de siguranţă, anunţând planuri de limitare a vitezelor pentru trenurile supraînălţate la sol sau chiar de închidere a staţiilor.

Potrivit meteorologilor, se aşteaptă ca Muifa să se deplaseze spre nord-vest cu o viteză de 20-25 kmh (12-15 mph) şi să atingă pământul de-a lungul oraşelor de coastă din provincia Zhejiang miercuri seara, apoi să treacă prin golful Hangzhou pentru a atinge un al doilea punct de aterizare în Shanghai.

Revista chineză Caixin a relatat că Muifa ar putea fi cel mai puternic taifun din delta râului Yangtze din ultimul deceniu. Meteorologii susţin că taifunul s-a format din cauza vremii neobişnuit de caldă din acest an şi a temperaturilor ridicate din Marea Chinei de Est.

Autorităţile din Zhejiang au emis o „avertizare cod roşu" pentru inundaţii în mai multe zone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muifa,
oraşe,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.