Sumă uriaşă depusă de o companie de stat la o bancă de stat: Romgaz aduce 450 mil. lei la EximBank, într-un depozit pe două luni şi dobândă de 6,27% pe an

Autor: Liviu Popescu Postat la 25 mai 2023 42 afişări

Sumă uriaşă depusă de o companie de stat la o bancă de stat: Romgaz aduce 450 mil. lei la EximBank, într-un depozit pe două luni şi dobândă de 6,27% pe an

Romgaz (SNG), producător de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că a constituit un depozit de 450 mil. lei la EximBank, instituţie de credit controlată de Ministerul Finanţelor, cu scadenţa 25 iulie 2023 la o “rată a dobânzii negociată”.

Potrivit raportului, dobânda este de 6,27% pe an. Calculele ZF arată o dobândă de 4,7 mil. lei pentru aceste două luni. Acesta este unul dintre cele mai mari depozite constituite de o companie de stat din România. Pe 27 iulie Romgaz are data plăţilor pentru dividende.

“Romgaz raportează încheierea de tranzacţii cu părţi afiliate în baza ordinului de constituire a unui depozit la termen fără prelungire automată, cu rata dobânzii negociată, la data de 25.05.2023, în valoare de 450 mil. lei cu data de maturitate la 25.07.2023”.

Rata procentuală a dobânzii care se aplică depozitului mai sus menţionat este de 6,27% pe an, potrivit companiei. “Precizăm faptul că Romgaz a avut constituite depozite la EximBank a căror valoare cumulată pe o perioadă de 12 luni a depăşit pragul de semnificaţie de 5% din valoarea activelor nete şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2022. Unele dintre aceste depozite au avut scadenţa înainte de data de 25.05.2023”.

Romgaz are o capitalizare bursieră de 15,3 mld. lei iar în 2023 acţiunile au plus 4,6%. Spre comparaţie BET a urcat cu 4,6%.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
romgaz,
depozit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.