Sumă uriaşă câştigată de un român umilit de un patron în Danemarca. “Spălam undeva la peste o mie de vase pe zi, singur”

Postat la 04 septembrie 2016 12130 afişări

Un român care muncea în Danemarca şi-a dat în judecată patronul pentru că nu a primit zile libere. În instanţă a câştigat 115.000 de euro.

Sumă uriaşă câştigată de un român umilit de un patron în Danemarca. “Spălam undeva la peste o mie de vase pe zi, singur”

Omul a lucrat atat de mult la un restaurant incat s-a imbolnavit si a fost internat. Mai mult, spune el, proprietarul il umilea iar banii pe care ii lua pentru programul infernal si tratamentul inuman erau putini. O asociatie l-a ajutat sa ajunga la tribunal, si sa castige daune de 115.000 de euro, informează stirileprotv.ro.

In urma cu doi ani, Danut si-a lasat acasa, in Iasi, iubita si tatal pensionar, si a plecat singur in Danemarca in cautarea unui trai mai bun. S-a angajat intr-un restaurant situat la 20 de kilometri de orasul Aalborg (Olborg), – la sfatul unor amici.

Danut, roman stabilit in Danemarca: “Au lucrat si ei tot in domeniul pe restaurant, dar ei au avut noroc ca n-au fost tratati cum am fost tratat eu.”

Proprietarul un chinez i-a promis romanului o mie de euro pe luna, cazare si doua mese gratuite.

Danut, roman stabilit in Danemarca: “Am lucrat exact ca pe plantatia din China, incepeam la ora 11 – 12 ziua si terminam in jur de 12 noaptea. Si am muncit de pe 20 iunie 2014 pana pe 5 octombrie 2014, zi de zi, fara nicio zi libera.”

Kurt Frederiksen, Asociatia 3F Aalborg: “A fost angajat pe un salariu zilnic, cred ca erau 250 de coroane daneze pe zi, dar o zi insemna ca daca nu muncea 10 ore nu era platit. Cand lucrezi in restaurant e in regula sa lucrezi 10-12 ore pe zi, dar trebuie sa ai doar 160 de ore pe luna muncite. Deci e ok sa lucrezi o zi 10-12 ore, dar ziua urmatoare doar 5 ore.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danemarca,
roman,
castigare,
patron,
umilire,
munca,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.