Motivul incredibil pentru care preşedintele Turciei eliberează 38.000 de infractori din puşcării

Postat la 04 septembrie 2016 233 afişări

Motivul incredibil pentru care preşedintele Turciei  eliberează 38.000 de infractori din puşcării

Orice lovitură de stat, oriune s-ar da, presupune obligatoriu ca DOAR un număr mic de oameni să ştie despre un astfel de plan, pentru ca el să aibă şanse de succes. În aceste condiţii, a aresta zeci de mii de oameni, doar pentru că erau simpatizanţi ai presupusului organizator al făcăturii de loviturii de stat este strigător la cer. Pentru orice om cu un pic de minte, este limpede că imensa majoritate a acestora nu aveau habar de nimic şi, poate, ar fi şi refuzat să participe la o lovitură de stat dacă ar fi ştiut despre ea.

Prin urmare, ceea ce se petrece acum în Turcia este încă o dovadă că Erdogan dispreţuieşte profund libertatea de expresie şi că Turcia laică se apropie periculos de o Turcie islamică… Este evident că pentru Erdogan evenimentele de acum o lună sunt doar un pretext pentru a-şi elimina opozanţii politici.

Pentru noi poate părea şocant. Nu acelaşi lucru este pentru istoria Turciei. Iar un Erdogan care se vrea un sultan modern, are modele nenumărate în propria istorie – măceluri fratricide pentru obţinerea puterii în imperiu.

Şi iată că, în spiritul imperial otoman, ministrul de interne turc, Bekir Bozdag, a anunţat că va elibera din închisoare 38.000 de infractori, pentru a face loc celor arestaţi cu ocazia puciului anti-Erdogan, potrivit Reuters.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.