STUDIU: Activitate de tranzacţionare de pe piaţa IPO globală scade şi în trimestrul al doilea

Postat la 05 iulie 2019 35 afişări

Activitate de tranzacţionare de pe piaţa IPO globală scade şi în trimestrul al doilea al anului 2019, în pofida intrării pe piaţă a companiilor unicorn, tehnologia, sănătatea şi industria fiind cele mai active sectoare în primul semestru al anului 2019, arată un raport trimestrial EY.

STUDIU: Activitate de tranzacţionare de pe piaţa IPO globală scade şi în trimestrul al doilea

Tendinţa de listare a companiilor „unicorn” şi de creştere a subscrierilor la niveluri record în cazul acestora a continuat în trimestrul al II-lea al anului 2019, conform raportului trimestrial EY- Global IPO trends: Q2 2019. În pofida menţinerii incertitudinilor geopolitice şi a tensiunilor comerciale, s-au înregistrat 507 tranzacţii IPO în primul semestru al anului 2019, cu o valoare totală de 71,9 miliarde de dolari. Deşi numărul de tranzacţii a scăzut cu 28% faţă de semestrul I al anului 2018, randamentele în prima zi pe principalele pieţe au crescut în medie cu 15,4%, iar preţurile acţiunilor post-listare au crescut cu 28,4%.

Sectorul tehnologic, sectorul sănătăţii şi cel industrial au înregistrat cea mai mare pondere din totalul tranzacţiilor IPO în semestrul I 2019, cumulând 266 de IPO-uri (52% din numărul de tranzacţii IPO globale), în valoare totală de 47,8 miliarde de dolari (66% din valoarea capitalului atras la nivel global). În funcţie de valoarea capitalului atras, tehnologia a fost cel mai puternic sector, cu subscrieri în valoare de 29,3 miliarde de dolari (41% din valoarea capitalului atras la nivel global).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
ipo,
scadere,
activitate,
tranzactionare,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.