Cu ce noutăţi vine ediţia de anul acesta a Pavilionului de Artă Bucureşti - Art Safari

Autor: Andra Stroe Postat la 04 iulie 2019 80 afişări

Pavilionul de Artă București — Art Safari se va deschide în toamnă pentru cea de-a șasea ediţie, evenimentul având loc în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019.

Cu ce noutăţi vine ediţia de anul acesta a Pavilionului de Artă Bucureşti - Art Safari

Evenimentul se desfășoară anual și aduce în atenţia publicului arta de patrimoniu, arta contemporană, instalaţii, performance-uri, ateliere de artă pentru copii precum și tururi ghidate.

Art Safari Bucureşti 2019 va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, pe o suprafaţă de 10.000 mp, cea mai mare expoziţie dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, o expoziţie de sculptură de la 1800 până în 2019, precum şi o expoziţie dedicată artei supercontemporane. Arhitectura expoziţiei este semnată de Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneţia, începând cu ediţia 2016 și până în prezent. Anul acesta evenimentul va avea loc în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii. În anii precedenţi pavilionul de artă a fost deschis în alte clădiri – monument ale Capitalei, precum Ciclop, Palatul Dacia-România sau Galeriile Kretzulescu.

Printre noutăţile de anul acesta se numără o expoziţie Nicolae Tonitza, o expoziţie dedicată sculpturii de la Brâncuşi încoace şi o alta dedicată noului val de artişti români.

Lucrările vor fi împrumutate de la cele mai importante muzee şi colecţii private din România, dar şi din Europa, Nicolae Tonitza fiind colecţionat şi în afara graniţelor ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
bucuresti,
eveniment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.