Unul dintre principalii actori ai scandalului Cambridge Analytica: "Cei de la Facebook sunt geniali, dar şi lipsiţi de scrupule. Dacă te pui în calea lor, te vor distruge"

Postat la 04 iulie 2019 316 afişări

Unul dintre principalii actori ai scandalului Cambridge Analytica: "Cei de la Facebook sunt geniali, dar şi lipsiţi de scrupule. Dacă te pui în calea lor, te vor distruge"

Aleksandr Kogan, analistul care a stat în centrul scandalului Cambridge Analytica, a renunţat la procesul pentru defăimare intentat celor de la Facebook în martie.

 

Kogan i-a acuzat pe cei de la Facebook că au încercat să îl transforme în ţap ispăşitor, distrugându-i pe parcurs cariera academică. Fostul profesor de psihologie de la Cambridge este creatorul aplicaţiei care strângea datele utilizatorilor, iar cei de la Cambridge Analytica i-au oferit 800.000 de dolari pentru bazele sale de date.

 

"Cei de la Facebook sunt geniali, dar şi lipsiţi de scrupule", a declarat Kogan celor de la DailyMail. "Dacă te pui în calea lor, te vor distruge".

 

Scandalul Cambridge Analytica a ridicat numeroase semne de întrebare vizavi de modul în care datele personale ale utilizatorilor sunt colectate şi ulterior folosite; multe dintre acestea au rămas încă fără răspuns, iar companiile caută metode de a transparentiza şi mai ales proteja fluxul de date private.

 

87 de milioane de utilizatori au fost afectaţi de acest scandal, pornit de la o aplicaţie ce funcţiona în cadrul platformei Facebook şi care a colectat datele personale ale utilizatorilor şi ale prietenilor utilizatorilor care au accesat-o.

 

Respectivele date au fost utilizate mai târziu de Cambridge Analytica pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump, servind drept instrumente de profilare. Dintre cele 87 de milioane de conturi afectate, peste 100.000 aparţin românilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cambridge,
facebook,
scandal,
distrugere,
lipsa,
pui

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.