BREAKING Politicianul italian David Sassoli a fost ales preşedinte al Parlamentului European

Postat la 03 iulie 2019 37 afişări

Politicianul italian David Sassoli a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Parlamentului European, afirmă surse europene citate de cotidianul Le Figaro.

BREAKING Politicianul italian David Sassoli a fost ales preşedinte al Parlamentului European

În vârstă de 63 de ani, David Sassoli, membru al Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor, a obţinut 345 de voturi în a doua rundă electorală. Jan Zahradil a obţinut 160 de voturi şi Ska Keller 119.

David Sassoli ar urma să aibă un mandat de doar doi ani şi jumătate, iar a doua parte a conducerii legislaturii ar putea fi transferată unui membru al Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta).

Înaintea votului, David Sassoli, care în trecut a fost jurnalist în Italia, a declarat că a decis că candideze pentru că "Europa va fi mai puternică doar dacă Parlamentul UE va avea un rol mai important".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
alegere,
italian,
parlamentul european

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.