Serviciile de proastă calitate şi impoliteţea vânzătorilor i-au inspirat pe doi antreprenori să pornească un business de milioane

Autor: Andra Stroe Postat la 03 iulie 2019 342 afişări

Cu siguranţă, fiecare dintre noi am întâlnit în aeroport sau în alte locuri intens tranzitate, precum marile hipermarketuri, un aparat cu ajutorul căruia, prin simpla apăsare a unui buton cu o faţă zâmbitoare sau, dimpotrivă, una supărată, ne puteam exprima satisfacţia sau nemulţumirea în legătură cu nivelul de curăţenie, serviciile primite sau modul în care am fost serviţi.

Serviciile de proastă calitate şi impoliteţea vânzătorilor i-au inspirat pe doi antreprenori să pornească un business de milioane

În spatele acestora se află fondatorii Heikki Vaananen şi Ville Levaniemi. Ideea businessului a avut-o Heikki, după ce, de-a lungul anilor, întâmpinase deseori situaţia frustrantă în care, primind servicii de slabă calitate sau întâmpinând o atitudine grosolană a angajaţilor din magazine sau instituţii, în special a unui vânzător dintr-un magazin de computere unde mergea în adolescenţă să îşi cumpere dischete, nu avusese ocazia să îşi exprime nemulţumirea faţă de şefii acestora.

Ideea sa a fost să construiască nişte aparate prin care clienţii să îşi poată exprima feedback-ul referitor la modul în care au fost serviţi, calitatea produselor sau amabilitatea personalului. Tot ce aveau de făcut era să apese unul dintre butoanele cu feţe ce exprimau următoarele stări: foarte mulţumit, mulţumit, nemulţumit sau foarte nemulţumit, urmând ca respectivul aparat să trimită mai departe un email către respectiva companie.

„Când Heikki mi-a spus planul său de afaceri, m-am gândit că este o super idee, însă eram sigur că altcineva se gândise deja să inventeze un astfel de apparat. Însă după ce am căutat pe Internet, am constatat că nu există, aşa că am început să gânim conceptul – în 2008 – iar în 2009 deja lansam businessul”, povesteşte Ville Levaniemi, cofondatorul Happy Or Not, citat de BBC.

Astăzi, aparatele Happy Or Not sunt folosite de peste 4.000 de organizaţii din 134 de ţări, fiind montate inclusive pe aeroportul London Heathrow, în lanţul de retail Boots sau în hipermarketurile Carrefour. Clienţii plătesc un abonament anual pentru serviciile companiei, ale cărei venituri sunt de peste 10 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nemultumiri,
servicii,
aeroport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.