Isărescu anunţă că, în acest mandat, BNR va îndeplini obiectivul de aderare a României la zona Euro

Postat la 02 iulie 2019 136 afişări

Mugur Isărescu a declarat, marţi, că, în acest mandat, în componenţa care urmează să fie validată de către Parlament, BNR va atinge obiectivul de aderare a României la zona Euro. Acesta a precizat că acest lucru necesită multă pregătire, dar şi convergenţă.

Isărescu anunţă că, în acest mandat, BNR va îndeplini obiectivul de aderare a României la zona Euro

„Vă încredinţăm că în perioada în care vom îndeplini mandatul pe care Parlamentul României ni-l va încredinţa, vom duce la îndeplinire un program care se bazează în primul rând pe aplicarea legii care dirijează activitatea Băncii Centrale a Romîniei, pe îndeplinirea mandatului pe care îl are BNR, dar şi de îndeplinire a unui obiectiv stabilit în urma colaborării cu Guvernul României, sub ASE, cu acordu tuturor partidelor politice şi cu participarea sindicatelor, programul de trecere a României la zona euro. Este un program care va schimba în mod esenţial statutul BNR. Până atunci vă reamintesc obiectivele principale ale BNR. În primul rând BNR a fost o bancă de misiune şi rămâne banca care emite moneda naţională, leul, până când ţara noastră va trece la moneda euro”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul audierii în Parlament a candidaţilor înscrişi pentru funcţiile din Consiliul de administraţie şi cel de guvernator al BNR.

Mugur Isărescu a mai spus că procesul de aderare la zona euro este un proces complex, cu multe capcane.

 

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
mandat,
zona euro,
mugur isarescu,
obiectiv,
aderare,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.