Veste bună pentru părinţi: Zile libere plătite în situaţia închiderii şcolilor din cauza vremii sau a altor situaţii extreme

Postat la 03 iulie 2019 149 afişări

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decise de către autorităţi.

Veste bună pentru părinţi: Zile libere plătite în situaţia închiderii şcolilor din cauza vremii sau a altor situaţii extreme

Propunerea legislativă privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ a fost adoptată în plenul Senatului cu 64 de voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă” şi 19 abţineri.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt arondaţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

„Prevederile se vor aplica părinţilor ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ şi părinţilor copiilor cu dizabilităţi înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ”, prevede proiectul.

Zilele libere plătite se vor acorda la cerera unuia dintre părinţi, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, semnată de către ambii părinţi, cu excepţia familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menţionată.

Iniţiatorii, mai mulţi parlamentari PSD-ALDE, propun ca zilele libere plătite să fie acordate pe toată perioada în care autorităţile decretează închiderea unităţilor de învăţământ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parinti,
scoli,
inchidere,
situatii extreme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.