Studenţii cer ministrului Ligia Deca şi premierului Ciucă să „decîmpenizeze” Ministerul Educaţiei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2022 86 afişări

Studenţii îi solicită premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcţia de secretar de stat la Educaţie pe Gigel Paraschiv, iar ministrului Educaţiei, Ligia Deca, îi cer să îi elimine din minister, în limita posibilităţilor legale, pe colaboratorii apropiaţi ai lui Cîmpeanu.

Studenţii cer ministrului Ligia Deca şi premierului Ciucă să „decîmpenizeze” Ministerul Educaţiei

„Liga Studenţilor (LS IAŞI) îi solicită premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei pe Gigel Paraschiv, considerat „mâna dreaptă” a lui Sorin Cîmpeanu, iar ministrului Educaţiei, Ligia Deca, îi solicită să îi elimine din minister, în limita posibilităţilor legale, pe colaboratorii apropiaţi ai lui Cîmpeanu şi să faciliteze accesul organizaţiei la întâlnirile care au loc cu asociaţiile studenţeşti. Sorin Cîmpeanu şi Gigel Paraschiv au blocat constant, din noiembrie 2019 până în prezent, accesul Ligii Studenţilor (LS IAŞI) la orice consultare la nivel ministerial la solicitarea unor organizaţii studenţeşti docile în raport cu decidenţii”, potrivit unui comunicat de presă.

Studenţii amintesc că Gigel Paraschiv a fost secretar de stat sub 12 miniştri ai educaţiei, fiind cel mai longeviv demnitar din Educaţie, dar şi că el a fost membru în conducerea şcolii doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI şi în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN).

„Paraschiv a fost constant mâna dreaptă a lui Sorin Cîmpeanu în toate demersurile acestuia de a-i scăpa pe marii plagiatori ai ţării, cu care cei doi sunt în diverse legături, fie prin tergiversarea procedurilor de analiză a tezelor de doctorat, fie prin susţinerea de modificări legislative precum includerea <dreptului> de a renunţa la titlul de doctor sau proiectele de modificare a metodologiei CNATDCU, dar şi actualele proiecte de lege ale educaţiei. În februarie 2020 LS IAŞI a dezvăluit cum Gigel Paraschiv a încercat să blocheze publicarea tuturor tezelor de doctorat pe platforma REI a Ministerului Educaţiei, prin intermediul unei adrese transmise universităţilor, fără ştirea ministrului de la vremea aceea, Monica Anisie, pe motiv că s-ar încălca Regulamentul European de Protecţie a Datelor (REPD/GDPR). Ca urmare a intervenţiei publice a Ligii Studenţilor, Monica Anisie a forţat publicarea tuturor tezelor de doctorat din 2016 până în prezent, peste voinţa lui Paraschiv”, potrivit sursei citate.

„Sorin Cîmpeanu conduce în continuare învăţământul universitar prin intermediul lui Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învăţământul superior, care a fost în tot acest timp mâna lui dreaptă. Fără înlocuirea lui cu o persoană neimplicată politic şi care nu face parte din mafiile universitare, demisia ministrului Cîmpeanu şi schimbarea lui cu Ligia Deca nu sunt decât o mişcare de imagine a lui Klaus Iohannis care urmăreşte să satisfacă interesele de partid ale PSD-PNL-UDMR în educaţie, folosindu-se de imaginea aparent nepătată a noului ministru. Ministerul Educaţiei trebuie «decîmpenizat» în primul rând prin demiterea lui Gigel Paraschiv, eliberarea din funcţie a consilierilor aduşi de Cîmpeanu în instituţie şi eliminarea monopolului pe care îl au unele organizaţii studenţeşti la consultările care au loc regulat la minister şi transparentizarea tuturor dezbaterilor şi consultărilor care au loc cu privire la acte normative, inclusiv cu privire la ordine de ministru”, a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor (LS IAŞI).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deca,
ciucă,
glovnea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.