Strategy Analytics: Samsung se va distanţa de Apple pe piaţa smartphone-urilor în 2013. Ce lansări ar putea pregăti cei doi competitori

Postat la 04 ianuarie 2013 11 afişări

Samsung Electronics se va distanţa în acest an de Apple pe piaţa smartphone-urilor datorită gamei mai diversificate de produse, cota de piaţă a companiei sud-coreene urmând să ajungă la 33%, estimează compania de cercetare de piaţă Strategy Analytics.

Revenind în ofensivă, Apple ar putea lansa un iPhone mai ieftin, după modelul iPad Mini, pentru a atrage clienţi din rândul utilizatorilor smartphone-urilor mai puţin performante, consideră experţii Strategy Analytics, citaţi de Reuters, preluată de CNBC.

Vânzările de smartphone-uri la nivel mondial vor creşte cu 27% în acest an, la 875 milioane unităţi, după o creştere puternică de 41% în 2012. Încetinirea este determinată de saturarea unor pieţe cheie precum economiile dezvoltate din America de Nord, Europa de Vest şi Asia.

Samsung Electronics ar trebui să livreze 290 milioane de smartphone-uri în acest an, în urcare cu 35% de la nivelul de 215 milioane unităţi estimat pentru 2012, potrivit Strategy Analytics.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Applem,
Strategy Analytics,
Samsung
/actualitate/strategy-analytics-samsung-se-va-distanta-de-apple-pe-piata-smartphone-urilor-in-2013-ce-lansari-ar-putea-pregati-cei-doi-competitori-10428164
10428164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.