Stephen Hawking va produce un serial de animaţie pentru copii

Autor: Florin Badescu Postat la 02 mai 2014 55 afişări

Compania Nerd Corps Entertainment a început producţia la un serial de animaţie cu grafică generată pe computer inspirat din seria de romane "George Greenby" scrise de astrofizicianul britanic Stephen Hawking şi fiica sa, Lucy Hawking.

Această companie din Vancouver, specializată în producţii de animaţie, va produce un serial de televiziune ce va include 26 de episoade de câte 30 de minute, creat sub forma unui show TV de aventuri care va avea şi accente comice, informează variety.com.

Noul serial va aborda o serie de subiecte ştiinţifice din domeniul fizicii prin intermediul aventurilor trăite de un băieţel în vârstă de 11 ani, George Greenby, şi de cea mai bună prietenă a lui, Annie Bellis. Ei vor explora universul şi minunile acestuia, călătorind prin spaţiu şi timp, însoţiţi de Cosmos, un supercomputer care are "probleme de atitudine" atunci când trebuie să fie pus în funcţiune.

Lucy şi Stephen Hawking au declarat: "Această misiune comună cu Nerd Corps Entertainment reprezintă o oportunitate cu adevărat interesantă pentru a-i face pe tinerii telespectatori să devină interesaţi de ştiinţă, prin intermediul unui divertisment ce include efecte vizuale spectaculoase şi prin intermediul unor poveşti pline de dramatism. Suntem încântaţi să lucrăm cu Nerd Corps şi abia aşteptăm să producem împreună acest serial".

Totodată, compania canadiană intenţionează să creeze o platformă multimedia, pentru ca telespectatorii noului serial să se informeze despre noile descoperiri ştiinţifice şi dincolo de micul ecran.

Stephen Hawking, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa "Scurtă istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenită un bestseller internaţional.

Fostul şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat în trecut din cauza comentariilor sale despre religie.

Cartea sa intitulată "The Grand Design", lansată în 2010, a provocat un scandal uriaş în rândul liderilor religioşi, deoarece Hawking susţinea în acest volum că nu este nevoie de o forţă divină pentru a explica apariţia Universului.

Stephen Hawking, renumit pe plan mondial pentru lucrările sale despre univers şi gravitaţie, este autorul volumului "Scurtă istorie a timpului" (publicat şi de Humanitas, în 2004), una dintre cele mai de succes cărţi din literatura ştiinţifică, şi al volumului "George şi cheia secretă a universului" (apărut şi la Humanitas, în 2009).

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru al Academiei de ştiinţe americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STEPHEN HAWKING,
SERIAL,
ANIMAŢIE
/actualitate/stephen-hawking-va-produce-un-serial-de-animatie-pentru-copii-12571231
12571231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.