Stephen Hawking: Va fi dificil de evitat un dezastru în următorii 100 de ani

Postat la 21 noiembrie 2011 27 afişări

Stephen Hawking este de părere că soluţia pentru supravieţuirea omenirii este colonizarea spaţiului cosmic. Omul de ştiinţă spune că omenirii îi va fi greu să evite un dezastru în următorii 100 de ani.

Fizicianul, care va explora unele dintre cele mai remarcabile evoluţii ale tehnologiei şi sănătăţii într-un serial intitulat "Brave New World With Stephen Hawking", a declarat în cadrul unui interviu că explorarea spaţiului este cea mai urgentă misiune a omenirii, scrie huffingtonpost.com.

"Intrăm într-o perioadă din ce în ce mai periculoasă. Populaţia şi utilizarea resurselor finite ale Pământului cresc exponenţial, odată cu abilitatea noastră tehnică de a schimba mediul în bine sau rău. Dar codul nostru genetic încă poartă instinctele agresive şi egoiste care au fost în avantajul supravieţuirii în trecut. Va fi dificil de evitat un dezastru în următorii 100 de ani, ca să nu vorbim despre următorii 1.000 sau un milion", spune Hawking.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Stephen Hawking,
dezastru,
ştiinţă
/actualitate/stephen-hawking-va-fi-dificil-de-evitat-un-dezastru-in-urmatorii-100-de-ani-8993413
8993413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.