Staţiunile din România unde vacanţa de Paşte costă cât un sejur în Dubai

Postat la 02 aprilie 2018 322 afişări

Valea Prahovei, Litoralul sau zona cu aer pur a lacului Colibiţa sunt doar câteva dintre locurile preferate de români pentru minivacanţa de Paşti.

Staţiunile din România unde vacanţa de Paşte costă cât un sejur în Dubai

Pe iubitorii de tradiţii, Bucovina îi aşteaptă la încondeiat de ouă în costume tradiţionale. Preţurile sunt însă piperate, între 700 şi 2.500 de lei de persoană. Trei nopţi de cazare la Constanţa sau la Sinaia pot costa si 2.500 de lei, cam cât ar putea plăti un româ pentru un sejur de şapre zile în Dubai, potrivit ofertelor agenţiilor de turism.

 

Hotelierii din Bistriţa-Năsăud încearcă să-şi atragă turiştii, de Paşti, cu oferte care pleacă, pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune, de la 700 de lei de persoană/sejur. Turiştii sunt aşteptaţi cu produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de Paşte, realizate de gospodinele pricepute din întreg judeţul.

În cea mai frumoasă zonă din Bistriţa-Năsăud, Tihuţa - Colibiţa, proprietarii de pensiuni şi localuri se întrec în oferte inedite. Una dintre pensiuni oferă din partea casei, pentru un sejur de trei nopţi petrecute la coada lacului Colibiţa, unde studiile au arătat că este cel mai pur aer din Europa, o cină festivă din partea casei, după ce oaspeţii revin de la Slujba de Înviere. Tot aici li se oferă, înainte de a pleca la biserică, şi un coş cu produse din parte casei, pe care musafirii îl pot duce la biserică pentru sfinţire, conform unei vechi tradiţii păstrate în zonă.

Pentru oaspeţii care vor să petreacă câteva zile de relaxare în Bistriţa-Năsăud, proprietarii de pensiuni pregătesc de Paşte un meniu special, cu ouă roşii, drob de miel, pască dulce şi sărată, friptură de miel sau ciorbă de miel.

Bucovina

În Bucovina, operatorii din turism au oferte care includ şase zile petrecute în una din cele mai frumoase şi pline de tradiţii zone din România.

O pensiune din comuna Vama le oferă turiştilor care aleg să-şi petreacă Paştele în Bucovina, un program deosebit, care include şase zile de cazare, cu pensiune completă, preţurile pornind de la cu 1.625 de lei de persoană şi ajungând până la 5.000 pentru doi adulţi şi doi copii.

În cele şase zile petrecute la Vama, oaspeţii vor fi învăţaţi să încondeieze ouăle, să picteze pe sticlă icoane şi vor fi răsfăţaţi cu bucate tradiţionale de casă, berbecuţ la proţap, delicatese din miel, iar duminică, în ziua de Paşte, se dă startul unui concurs de ciocnit ouă.

Nu lipsesc nici programele artistice cu dans şi muzică, focul de tabără şi concursul de karaoke.

Un han situat foarte aproape de mănăstirile Suceviţa şi Putna le oferă turiştilor, pentru 1.200 de lei/pachetul de persoană, patru zile deosebite în care pot vizita mai multe dintre mănăstirile din nordul Moldovei.

Oaspeţii vor fi aşteptaţi cu bucate alese, vor ajuta la pregătirea coşului cu bucate pentru a-l duce la sfinţire, şi după ce turiştii vor aduce Lumina sfântă în Noaptea de Înviere, vor fi aşteptaţi cu o masă tradiţională.

În ziua de Paşti, proprietarii hanului le propun turiştilor să servească împreună prânzul îmbrăcaţi cu toţii în costum popular bucovinean. Oferta include şi o zi întreagă de vizitare a mănăstirilor din zona Bucovinei.

La o altă pensiune, situată aproape de mănăstirea Voroneţ, pentru 1.400 de lei de persoană, turiştii pot petrece cinci zile cu demipensiune şi masă festivă inclusă, pot participa la slujba de Înviere de la Mănăstirea Voroneţ, vor fi învăţaţi de meşterii populari să încondeieze ouă, iar în ziua de Paşti vor fi poftiţi să se spele cu apă înroşită de oul încondeiat “ca să fie sănătoşi şi rumeni în obraji tot anul”.

Pensiunea oferă în ultima zi de sejur şi o cină câmpenească, cu grătare făcute lângă un foişor, vin şi ţuică fiartă, dulciuri bucovinene, distracţie şi voie bună.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.