Sindicatul sare în apărarea poliţilor rutieri: Agenţii să ceară dispoziţii scrise când au suspiciuni asupra ordinelor primite

Postat la 01 august 2018 65 afişări

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie le cere, miercuri, agenţilor de poliţie, cu referire la cazul românului venit din Suedia cu număr de înmatriculare M...PSD, să ceară dispoziţii scrise când au suspiciuni asupra ordinelor primite, ca să evite astfel cercetarea disciplinară sau penală.

Sindicatul sare în apărarea poliţilor rutieri: Agenţii să ceară dispoziţii scrise când au suspiciuni asupra ordinelor primite

"«Eminenţele cenuşii» din birourile Poliţiei Române, din proprie iniţiativă sau ca urmare a unor ordine primite, au efectuat o serie de demersuri către statul suedez cu privire la numerele respective, auzind de Convenţia de la Viena asupra circulaţiei rutiere, au început să o studieze, dar se pare că au uitat de Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, materie ce ar trebui predată în şcoală. Prin corespondenţa cu autorităţile suedeze se căuta o variantă prin care să-i fie retrase numerele sau orice altă alternativă, astfel încât să nu mai poată circula, lăsând impresia că Poliţia Română este neputiincioasă şi nu ştie cum să acţionăm în această situaţie, legislaţia din România nefiind aliniată la cea europeană/internaţională", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, remis miercuri MEDIAFAX.

Sindicaliştii le recomandă poliţiştilor care au dubii cu referire la ordinele primite să ceară aceste dispoziţii în scris, pentru a evita cercetarea disciplinară sau chiar penală.

"În spaţiul public, Poliţia Română este suspectată, pe bună dreptate, că acţionează la comanda politică şi că are specialişti bine plătiţi, cu salarii de excelenţă, dar care nu cunosc legea şi nu ştiu cum trebuie să acţioneze în astfel de situaţii. În urma acestui scandal care depăşeşte graniţele ţării, probabil că vinovaţi vor fi găsiţi tot agenţii de poliţie, eventual doamna poliţist care a asistat la ridicarea plăcuţelor vedetă, noi doar ne întrebăm ce căuta ofiţerul coordonator la faţa locului, întâmplare sau ordin primit ?! Prin natura meseriei, poliţiştii întâmpină tot felul de situaţii inedite în activitatea lor, ei având obligaţia de a aplica legea, nu de a acţiona după cum dispune un şef sau altul, de aceea solicităm tuturor agenţilor de poliţie să ceară dispoziţii scrise când au suspiciuni asupra ordinelor primite, ca să evite astfel cercetarea lor disciplinară/penală, ulterior", potrivit sursei citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.