MONITORUL APĂRĂRII | Facebook a eliminat conturi ruse implicate în acţiuni de influenţă politică în SUA

Postat la 01 august 2018 28 afişări

Reţeaua de socializare online Facebook a eliminat conturi implicate în activităţi coordonate pentru influenţarea opiniei publice din Statele Unite, într-o acţiune care vizează un grup cibernetic rus, afirmă surse citate de CNNMoney.

MONITORUL APĂRĂRII | Facebook a eliminat conturi ruse implicate în acţiuni de influenţă politică în SUA

Compania Facebook a comunicat marţi că a eliminat o reţea de conturi şi pagini online implicate în "comportamente coordonate neautentice".

Dincolo de anunţul public, o sursă politică din Congresul SUA a comunicat că reprezentanţii Facebook au transmis că un grup rus se află în spatele a peste 30 de pagini online care promovează poziţii politice în Statele Unite.

La nivel public, Facebook a precizat că nu cunoaşte sigur cine se află în spatele reţelei cibernetice, admiţând că au fost găsite "dovezi privind legături între aceste conturi online" şi unele folosite de hackeri ruşi în campania electorală din anul 2016.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.