Un român s-a trezit cu peste peste 100.000 lei în cont. Banii i-au fost viraţi, din greşeală, de o firmă, care încearcă acum să-i recupereze

Postat la 01 august 2018 206 afişări

Firma de salubritate din Iaşi, Salubris SA, a îmbogăţit un român din greşeală. Reprezentanţii firmei au virat peste 100.000 de lei în contul unei persoane fizice, în locul furnizorului de combustibil. Acum, societatea încearcă să afle cine este norocosul şi să îşi recupereze banii.

Un român s-a trezit cu peste peste 100.000 lei în cont. Banii i-au fost viraţi, din greşeală, de o firmă, care încearcă acum să-i recupereze

SC Salubris SA Iaşi a ajuns să se judece cu două bănci după ce a făcut în mod greşit plata unei facturi către un furnizor de combustibil. Astfel, peste 100.000 de lei au ajuns în contul unei persoane care a scos banii, iar reprezentanţii firmei de salubritate au rămas cu paguba.

Astfel, Judecătoria Iaşi a constatat că Salubris a solicitat obligarea unor instituţii bancare la restituirea sumei de 131.702,98 lei. Cei de la Salubris au precizat în instanţă că, în urma relaţiilor contractuale pe care le are cu un furnizor de combustibil, pe data de 1 martie 2017, a primit o notificare din partea acestuia, prin care îi comunica numărul de cont în care urmau a fi efectuate plăţile începând cu data de 1 martie 2017, iar, pe 3 martie 2017, a efectuat plata contravalorii unei facturi, în contul indicat de acea societate.

Cei de la Salubris au mai menţionat că a fost virată suma amintită în contul indicat, dar fără a verifica dacă respectivul cont aparţine furnizorului, conform procedurii uzuale şi fără a sesiza faptul că plata făcută nu îi aparţine respectivei firme, ci unei persoane fizice, care a retras suma de bani de la diferite bancomate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.