Tineri manageri de top 2018: Răzvan Vasile, CEO, Alexandrion Trading

Autor: Andra Stroe Postat la 31 iulie 2018 1782 afişări

Tineri manageri de top 2018: Răzvan Vasile, CEO, Alexandrion Trading

Răzvan Vasile a preluat de la începutul lunii iunie 2018 funcţia de CEO al Alexandrion Trading, fiind responsabil de toată gama activităţi de vânzări, distribuţie şi marketing pentru tot portofoliul de produse al grupului Alexandrion – deopotrivă pentru cele din producţia proprie, dar şi pentru brandurile importate şi cele din familia Halewood România, afacerea cu vinuri preluată recent de Alexandrion.

Licenţiat al ASE (2004) şi absolvent al unui master în cadrul aceleiaşi instituţii, CEO-ul Alexandrion a urmat şi cursurile unui EMBA în General Management în cadrul Tiffin University. El şi-a început cariera în 2005, în cadrul comerciantului german Metro Cash & Carry, ca asistent comercial al directorului de achiziţii nealimentare. În anii care au urmat, a fost promovat, mai întâi în funcţia de category manager (2008), apoi ca head of non food purchasing & merchandising department (2013). În 2014 s-a alăturat Alexandrion Group, preluând poziţia de group commercial director, pe care a deţinut-o până în vara acestui an, când i s-a încredinţat conducerea Alexandrion Trading.

Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a început anul trecut să îşi dezvolte portofoliul şi să producă whisky single malt, devenind prima companie de pe plan local care produce un astfel de whisky. Primele produse vor ajunge pe piaţă peste aproximativ trei ani, după ce procesul de maturare va fi finalizat. Alexandrion Group, cel mai mare producător de spirtoase de pe plan local, este deja prezent pe piaţa de whisky cu brandurile importate Glenfiddich şi Grant’s.

Un alt proiect al companiei este realizarea unei distilerii în New York, Statele Unite. Grupul va fabrica în America, sub acelaşi brand, gin, rom, whisky şi alte produse pentru piaţa americană şi va importa din România „produse etnice româneşti“, precum Saber Alexandrion şi Brâncoveanu Alexandrion.

Compania are în portofoliu branduri proprii precum Alexandrion (brandy), Brâncoveanu (vinars), Alexander (votcă) sau Saber (băuturi tradiţionale - vişinată, afinată etc.), dar şi branduri importate precum Glenfiddich, Grant’s (whisky), Carpano (vermut), Piper-Heidsieck (şampanie) sau Bellman’s (gin).

De asemenea, producătorul a deschis recent o bază dedicată operaţiunilor internaţionale la Nicosia (Cipru), ca urmare a dezvoltării companiei pe plan global. Producătorul de băuturi spirtoase are o fabrică în judeţul Prahova.


37 de ani  

CEO  

Alexandrion Trading

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.