Serviciile secrete britanice: Rusia aduce ăn Ucraina tancuri vechi de 50 de ani din depozite

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 mai 2022 56 afişări

Rusia este atât de lipsită de echipamente moderne, pregătite pentru luptă, încât a adus în Uraina tancuri vechi de 50 de ani din depozite, relatează Ministerul britanic al Apărării (MoD), conform Sky News.

Serviciile secrete britanice: Rusia aduce ăn Ucraina tancuri vechi de 50 de ani din depozite

Kremlinul aduce tancurile de luptă T-62 pentru a-şi sprijini forţele din sud, susţine Marea Britanie.

Introdus pentru prima dată în 1961, acest tip de tanc a fost cândva un pilon al armatei Uniunii Sovietice.

Ministerul Apărării a adăugat: "T-62-urile vor fi aproape sigur deosebit de vulnerabile la armele antitanc, iar prezenţa lor pe câmpul de luptă evidenţiază lipsa de echipamente moderne, pregătite de luptă, din partea Rusiei".

De asemenea, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor din Marea Britanie, oficialii afirmă că forţele terestre ruse îşi continuă încercarea de a înconjura Severodonetsk şi Lyschansk în estul Ucrainei, capturând recent mai multe sate la nord-vest de Popasna.

"Rusia exercită presiuni asupra buzunarului Severodonetsk, deşi Ucraina păstrează controlul asupra mai multor sectoare apărate, negând Rusiei controlul total asupra Donbasului", a adăugat Ministerul Apărării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
tancuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.