Şeful Adecco România: „Creşterile salariale sunt spectaculoase, dar se aplică la salarii foarte mici“

Postat la 06 august 2018 233 afişări

Angajaţii români au parte de creşteri salariale mari ca procent, dar mici ca valoare absolută în conextul unei inflaţii galopante.

Şeful Adecco România: „Creşterile salariale sunt spectaculoase, dar se aplică la salarii foarte mici“

Guvernul ar trebui să protejeze mai mult ţara, pentru că avem o hemoragie de forţă de muncă, a spus Florin Godean, country manager al firmei de recrutare Adecco România, în cadrul emisiunii ZF Live.

 

„În general, creşterile salariale sunt spectaculoase, ca şi procente, însă în valori absolute vorbim de sume mici, pentru că o mare parte a salariaţilor sunt plătiţi cu salariul minim pe economie sau puţin peste, adică 1.100 – 1.200 de lei net. Într-adevăr, au fost şi cazuri de creşteri salariale de 100% în unele companii mari, dar au crescut şi preţurile, pentru că inflaţia galopează“, a spus Florin Godean.

 

Numărul de salariaţi a ajuns la un maxim istoric şi se apropie de 5 milioane anul acesta, însă companiile se con­frun­tă cu un deficit acut de personal pe fondul migraţiei ex­terne.  Întrebat ce măsură ar lua dacă ar fi ministru al muncii, Florin Godean a spus că ar adopta politici care să ajute la retenţia oamenilor în ţară.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.