Secretarul general al ONU anunţă că acordul privind cerealele din Marea Neagră a fost prelungit

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 noiembrie 2022 15 afişări

Secretarul general al ONU anunţă că acordul privind cerealele din Marea Neagră a fost prelungit

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat joi că salută acordul tuturor părţilor de a prelungi acordul privind cerealele din Marea Neagră pentru a facilita exporturile agricole ale Ucrainei, scrie Reuters.

"Salut acordul tuturor părţilor de a prelungi iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră pentru a facilita navigarea în siguranţă a exporturilor de cereale, produse alimentare şi îngrăşăminte din Ucraina", a declarat joi secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Gueterres a mai spus că ONU este, de asemenea, "pe deplin angajată în eliminarea obstacolelor rămase în calea exportului de alimente şi îngrăşăminte din Federaţia Rusă" - o parte a acordului pe care Moscova o consideră esenţială.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
marea neagră,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.