Scandalul anului în Polonia: Şeful autorităţii de supraveghere financiară din Polonia, Marek Chrzanowski, a demisionat în urma acuzaţiilor că ar fi cerut o mită de peste 3 milioane de dolari

Postat la 13 noiembrie 2018 92 afişări

Şeful ASF-ului polonez, Marek Chrzanowski, a demisionat astăzi în urma acuzaţiilor că ar fi solicitat o mită de peste 3 milioane de dolari de la o bancă privată, informează site-ul agenţiei poloneze de ştiri Parkiet.

Scandalul anului în Polonia: Şeful autorităţii de supraveghere financiară din Polonia, Marek Chrzanowski, a demisionat în urma acuzaţiilor că ar fi cerut o mită de peste 3 milioane de dolari

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a cerut astăzi o investigaţie oficială asupra acuzaţiilor care îi sunt aduse celui care conduce autoritatea de supraveghere financiară a ţării, potrivit cărora acesta ar fi cerut mită de la o bancă privată, potrivit Financial Times.

 

Leszek Czarnecki, proprietar ar Getin Noble Bank şi al IDEA Bank, susţine că Marek Chrzanowski, preşeintele Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF), s-a folosit de o întâlnire privată pentru a sugera ca banca să angajeze un anumit avocat şi să plătească o taxă echivalentă cu 1% din capitalizarea de piaţă a băncii în schimbul „susţinerii...şi protecţiei” KNF-ului.

 

Czarnecki a făcut această declaraţie în mod oficial în faţa procurorilor polonezi. Un procent din capitalizarea de piaţă a Getin în acea zi reprezenta circa 3,6 milioane de dolari.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
acuzatii,
mita,
demisie,
sef

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.