OPEC reduce producţia, preţul petrolului creşte

Postat la 12 noiembrie 2018 81 afişări

Preţul petrolului a crescut luni, după ce Arabia Saudită a anunţat că OPEC şi partenerii organizaţiei cred că cererea pe piaţă va scădea suficient încât să permită o reducere a producţiei cu un milion de barili pe zi, anul viitor, informează Reuters.

OPEC reduce producţia, preţul petrolului creşte

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a anunţat că îşi va reduce livrările cu 500.000 de barili pe zi în decembrie, din cauza scăderii consumului.

Ţiţeiul Brent au crescut cu 52 de cenţi, la 70,70 dolari/baril, în timp ce ţiţeiul american a crescut cu 36 de cenţi, la 60,55 dolari/baril.

OPEC şi Agenţia Internaţională pentru Energie îşi vor prezenta ân această săptămână rapoartele lunare asupra cererii şi licrărilor de petrol.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
reducere,
opec

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.